Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
6 décembre 2015 7 06 /12 /décembre /2015 23:26

Tidvatten äger potentiella outtömliga och jätte stora gröna krafter

Innan Rances tidvattenkraftverket slutförandet, när man åkte direkt från Paris till Dinard med bil var man tvungen att köra först till Dol de Bretagne, sen över Châteauneufs gamla hängbron.

Vägen blev förkortad efter 1966 tack va bilbanan över tidvattenkraftverket byggd mellan Saint Malo och Dinard. 

Under driftsättning av anläggningen  kom jag till den övertygelse att en enklare, effektivare, grönare och ekonomisk sätt borde finnas för dra ut och åtnjuta tidvattens krafter.

I så fall skulle man kunna slippa dra ut energin från fossilbränsle för att utveckla ekonomin (vid 1966 var inte kärn-energin ännu mycket utvecklad i Frankrike).

Juni 2012 stod igen framför forten La Latte. Det var då 48 år sen jag försökte söka lösningen. Lösningen hade aldrig kommit fram, men då fann jag den tydligt och klart.

Jag testade lösningen omedelbart.

Jag är nu säker och vissa av dess giltighet, även in situ.

Lösningen kan stå framför starkaste storm utom skada, är okänsligt framför havets korrosion, innebär enkel och billig underhåll, kan inte skada landskapet eller horisonten i havet, inte heller stör båtar.

Kolossalt och outtömligt är denna energin, som hjälper avstå från kärnkraft.

Genomförbart på hundratals kilometer längs den franska Atlantkusten.

Och inte bara längs franska kusten, inte heller bara på några hundra meter, som med det traditionella tidvatten kraftverket mellan Dinard och Saint-Malo eller byggd i Korea

La Rances tidvattenkraftverk redan gäller 240 MW inom 300 meter.

Räkna då: cirka 1MW / M x 1000 kilometer blir 1.000.000 MW.

Tyvärr inte Delphine Batho, Philippe Martin, Arnaud Montebourg, inte heller Geneviève Fioraso eller Ségolène Royal, eller några borgmästare av kustnära städer jag har kontaktat på ämnet (bortsett Marius Mallet, Dinards heders-borgmästare, som dog snart efter han visade sig intresserad. Jean-Marc Ayrault ochså som tyvärr fick sparken) behagade ta saken på allvar.

De första tror säkert att jag är galen. De tänker att om en sådan lösning vore möjlig, vore det länge sen EDF, med bättre ingenjörer än vad jag kan vara (som är läkare), skulle ha funnit lösningen och försökt o gjort den.

Man glömmer då att revolutionerande innovationer händer utanför det professionella fältet: således de av Louis Pasteur, som inte var läkare, men kemist och fysiker, av teet av Alfred Wegener, som inte var geolog, men  astronom och klimatolog. Upptäckten av 
Médiatorshjärttoxicitet blev markerat av en respirolog, och uppfinningen av den yttre hjärtmassage förespråkas av en kirurg, inte av en hjärtspecialist, osv....


Sådana ministrar gjorde mig ogudaktigt säga att de äro framför deras ministerium vad Elena Ceausescu var framför Vetenskap och Forskning i Romania.
 

Partager cet article

Repost 0
Published by leon
commenter cet article

commentaires

Présentation

  • : Le blog de leon
  • : 1° Réflexions sur les impostures et les incohérences des systèmes soignants 2°Réflexions sur les sources énergies écologiques
  • Contact

Recherche

Liens